Kroes haar, moeilijk haar

Vanochtend kwam er een nieuwe klant binnen. Zijn naam was Gregory. Hij had heel erg kroes haar. Daar is niks mee, maar wat het probleem is dat zijn haar in de knoop zat. Bij kroes haar, dat moet je weten kunnen je haren alle kanten op groeien en ook naar boven of beneden. Als je dat niet netjes bijhoudt dan kunnen er pijnlijke situaties ontstaan. Waaronder dat je haar in de knoop kan komen te zitten. Dit kan erg pijnlijk zijn. Misschien ziet je het niet op eerste oogopslag, maar als je een keer pijn in je haar hebt meegemaakt dan weet je hoe zeer het doet.

Het probleem

Dus die Gregory gaat zitten en zei: “Mijn haar doet pijn”. Ik keek er even naar en zag dat het vooral achter zijn hoofd veel in de knoop zat. Ik haalde er een van mijn kappers erbij die gespecialiseerd is in kroes haar en we moesten samen een plan maken hoe we de jongen van zijn pijn kunnen laten komen.

Het plan

We hebben 2 plannen gemaakt. Plan 1 was gewoon om de boel kort te scheren, oftewel te millimeteren. Een van de voordelen zal zijn dat het de komende tijd zeker niet in de knoop komt. Als nadeel is hij wel zijn mooie bos met haren kwijt. Verder zorgen we ervoor dat hij het niet zo nauw hoeft te onderhouden, als wat eerder wel moest. Plan 2 zal zijn om heel geduldig alle knopen los te maken in zijn haar. Een voordeel is natuurlijk als het lukt dat hij weer die mooie bos haar heeft. Een nadeel is dat het kans op slagen laag ligt. Aangezien kroes haar heel makkelijk los laat als je eraan trekt. Verder kan er ook een groot gat ontstaan in zijn haar en moet alsnog alles eraf gaan.

De uitvoering

We hebben de plannen voorgelegd aan de klant en we zijn samen tot beslissing om zijn haar uit de knoop te halen. Dat ging niet al te gemakkelijk. We waren met zijn tweeën meer dan 3 uur bezig voordat het uit de knoop was. Gelukkig ging alles goed en hadden we de jongen overtuigd om meer tijd aan zijn haar te besteden. Hij was erg tevreden over onze service en ging met een goed gevoel naar huis.