Het gebruiken van Afrikaanse shea butter

Je huid verzorgen kan je op allerlei verschillende manieren doen en dit is ook belangrijk om te doen. Wanneer je de goede huidverzorging aanschaft, kan dit veel huidproblemen uit te weg slaan. Zo heb je de eeuwenoude Afrikaanse shea butter, een voedende crème waardoor huidaandoeningen zoals acne verminderd worden. Daarnaast kan je deze butter goed gebruiken voor wanneer zwanger bent en je de buik goed moet blijven, ook na de belan

Afrikaanse shea butter

Wat is het?

Afrikaanse shea butter is een smeerbare butter, dit wordt gewonnen uit de shea noot. Deze noot bevat enorm veel goede stoffen die goed zijn voor het lichaam. Deze crème achtige substantie wordt al eeuwenlang gebruikt door de mens, vooral in Afrika. Afrikanen gebruikte deze shea butter al eeuwen geleden voor allerlei huidaandoeningen. Naast dat het gebruikt wordt voor verschillende huidaandoeningen, wordt het ook gebruikt voor de dagelijkse verzorging. De crème kan je gebruiken om je lichaam te voeden, dus gezicht en lichaam. 

Voordelen?

Wanneer je de afrikaanse shea butter gebruikt brengt dit veel voordelen met zich mee, deze butter is namelijk heel voedend voor je lichaam. De reden waarom deze butter zo goed is, heeft verschillende redenen. De shea butter bevat vetzuren die een ontstekingsremmende werking met zich meebrengen, dit helpt dus met huidaandoeningen zoals acne. Daarnaast heeft het ook een anti-aging werking, waardoor veel vrouwen het vooral gebruiken. De crème heeft een voedende werking waardoor je huid zacht aanvoelt na het aanbrengen. 

Tijdens zwangerschap?

Het gebruiken van de shea butter tijdens je zwangerschap wordt erg aangeraden, dit omdat het er voor kan zorgen dat striae minder wordt. De shea butter kan striae zelfs voorkomen, waardoor het natuurlijk ideaal is om dit te gebruiken. Daarnaast kan het fijn zijn voor jou en de baby om samen met de butter de buik te masseren. Men zegt dat dit kan zorgen voor een bepaalde band, vooral omdat het fijn is als de buik goed verzorgd blijft tijdens de gehele zwangerschap. Maar ook nadat de baby geboren is kan het een goed middel zijn om je huid te blijven verzorgen.